Политика за връщане на стоки

Всеки потребител съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, има правото да се откаже / или замени получена от него стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

  • в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката
  • без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.
  • придружена от оригиналните документи, издадени от ЧОЧО-1983 ЕООД (фактура, касов бон и други) получени заедно с поръчката.

Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ или e-mail с попълнен стандартен формуляр за отказ (можете да го намерите като приложение по-долу), на посочения електронен адрес за кореспонденция: [email protected] , в срок не по-дълъг от 14 работни дни, считано от датата на приемане на доставката, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е посочена лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката!

Суми по рекламации се възстановяват САМО по банков път след получаване на върнатият продукт/артикул и след потвърждение на исканата рекламация.

Сумата ще бъде възстановена в срок до 14 работни дни, считано от датата, на която потребителят писмено е упражнил правото си да се откаже от стоката, чрез заявка за връщане на стока.

Клиентът има правото да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:

  • доставената стока явно не съответства на заявената при покупката от клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед.
  • цената, която клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата сума.
  • при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката.

Внимание:

  • Стоката трябва да бъде адресирана (изпратена или доставена) обратно на адреса на търговския обект: гр. Бургас 8000, ул. Георги Сава Раковски № 56; Получател: ЧОЧО-1983 ЕООД , Тел: 0879 44 53 44 не по-късно от 14дни, считано от датата, на която съм уведомил Търговеца за решението си да се откажа от договора си;
  • Транспортните разходи по връщане, замяна и/или рекламация на стоки по желание на клиента се поемат само от него, като изключение се прави САМО в случаите на фабричен дефект / неточно описание или снимка!
  • Намалени стоки (или стоки в промоции)НЕ се заменят!

Ако не бъде спазено някое от горепосочените условия, искане за рекламация (замяна) няма да бъде разглеждано!

Стандартен формуляр за отказ можете да изтеглите от Тук